Heeft u een brandende vraag?

Technische Hulpverlening

Bij Technische Hulpverlening leert u alles wat niet direct met brandbestrijding te maken heeft, bijvoorbeeld het bevrijden van beknelde personen bij verkeersongevallen en onder zware voorwerpen of het optreden bij ongevallen op het spoor.

In samenwerking met ProVectus

 

Lichte voertuigen

Bij de module lichte voertuigen leert u op de juiste manier om te gaan met redgeereedschappen om personen te bevrijden uit lichte voertuigen. De voertuigen worden door ons geprepareerd, en dankzij onze unieke locatie zijn wij in staat om diverse voertuigen op een verantwoorde wijze te prepareren.
Ook kunnen wij als een van de eersten in Nederland trainingen verzorgen met Elektrische Auto’s. Hierdoor beschikt u over de meest up-to-date kennis op de markt.

Zware voertuigen

Bij de module zwaardere voertuigen leert u trainen met zwaardere voertuigen, zoals vrachtauto’s, tankauto’s en bussen. Hier moet u rekening houden met veel meer brandstof aan boord, carosserie onder spanning (denk aan losschietende onderdelen) en ladingen. U leert meer over de nieuwe technieken op dit gebied, en dankzij onze unieke trainingslocatie kunnen wij deze trainingen zeer realistisch aanbieden.

Spoor

Bij de module spoor leert u bijvoorbeeld om te gaan met de regels op het spoor bij ongevallen, het leren werken met treinstellen die onder spanning staan, het stoppen van lekkages bij ongevallen en het bevrijden van beknelde passagiers of voertuigen. Uiteraard allemaal op een veilige en efficiënte wijze.

Dankzij onze trainingslocatie kunnen wij zeer specifieke trainingen aanbieden. Wij hebben bijvoorbeeld een uniek scenario in Nederland waarbij een sportvliegtuigje een noodlanding moet maken tegen de trein.

Onder deskundig toezicht en begeleiding van een deskundige instructeur. (ProRail)