Heeft u een brandende vraag?

Waterongevallen

In samenwerking met water-redding.nl organiseren wij trainingen voor waterongevallen. Wij verzorgen opleidingen en trainingen op het gebied van waterredding, zowel boven- als onderwater reddingen. Onze waterongevallen-trainingen bestaan uit modules, die u volledig naar wens kunt samenstellen.

 

Oppervlakteredding

Bij de module oppervlakteredding leert u in 4 dagdelen het uitvoeren van een redding aan de oppervlakte, dit wil zeggen tot maximaal 200 meter uit de kant. De dagdelen bestaan uit theorie, zwembadtraining, praktijkdeel in buitenwater en inzetoefeningen met een lotus slachtoffer. Bij goed resultaat ontvangt u een Certificaat Oppervlakteredder bij de Brandweer.

Grijpredding

Bij de module grijpredding leert u in 1 dag het uitvoeren van een redding tot 15 meter uit de kant bij een maximale diepte van 1,5 meter. De training bestaat uit 3 uur theorie en praktische handelingen en vervolgens uit 3 uur praktijk in het buitenwater. Bij goed resultaat ontvangt u een deelname certificaat.

IJsredding

Zodra de weersomstandigheden het toelaten, kunt u in 2 dagdelen leren hoe u een redding uitvoert op het ijs. De training wordt in 2 dagdelen gegeven en bestaat uit theorie en een praktijkdeel in het buitenwater. Bij goed resultaat ontvangt u een Certificaat IJsredder bij de Brandweer.

Train de Trainer

Bij de module train de trainer leert u als instructeur of professional de basisvaardigheden van een goede oppervlakteredding-instructeur. U krijgt voldoende bagage om op een veilige en effectieve wijze instructies te verzorgen. De opleiding bestaat uit 5 dagdelen, 1.5 dagdeel theorie en 3.5 dagdeel praktijk. Bij goed resultaat ontvangt u een Certificaat instructeur Oppervlakteredding.

Redden met Brandweerhulpboot

Bij de module redden met brandweerhulpboot leert u hoe u redt met een hulpboot. De training wordt aan de hand van voorbeelden en “leren door te doen” in 4 dagdelen aan u gegeven. 0.5 dagdeel theorie en 3.5 dagdeel praktijk. Na inventarisatie van uw wensen en materiaal zullen wij het lesprogramma samenstellen. Bij goed resultaat ontvangt de kandidaat een Certificaat redden met brandweerhulpboot.